Järjestyksenvalvojan peruskurssi (40 ot)

Järjestyksenvalvojan peruskurssi järjestetään Jyväskylässä viikonloppuisin pidettävänä päiväopetuksena. Kurssi antaa oikeuden toimia järjestyksenvalvojana tapahtumissa ja toimitiloissa.

Järjestyksenvalvojan peruskurssi

Järjestyksenvalvojaksi voi kouluttautua järjestyksenvalvojan peruskurssilla, joka on kestoltaan 40 tuntia. Koulutuksesta saat tarvittavat tiedot sekä taidot järjestyksenvalvojana työskentelyyn. 

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille täysi-ikäisille, jotka henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan soveltuvat alalle ja joilla on nuhteeton tausta.

Järjestyksenvalvojan peruskurssi järjestetään kahden viikonlopun mittaisena kurssina, jonka ensimmäisen viikonlopun teoriaosuuteen voit osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä. Toisen viikonlopun päivät pidetään vain kontaktiopetuksena, koska niissä harjoitellaan käytännön toimia ja tilanteita. Mitään osaa koulutuksesta ei voida korvata tai hyväksilukea itseopiskelulla.

Kurssin päätteeksi on koe, jonka suoritetaan aina paikan päällä Jyväskylässä. Läpäistyäsi kokeen ja jos täytät muut lainmukaiset kriteerit, voit hakea poliisilta hyväksyntää työskentelyyn järjestyksenvalvojana eli järjestyksenvalvojakorttia. Hyväksyntä on voimassa viisi vuotta.

Järjestyksenvalvojan peruskurssin sisältö:

Kurssin koulutusohjelma on sisäministeriön määrittelemän sisällön mukainen.

 Kaikille osallistujille jaetaan kurssin alussa koulutusmateriaali, jossa sisältö on kuvattu oppitunnin tarkkuudella. Kouluttajana toimiminen vaatii joko oppilaitoksen tai Poliisihallituksen hyväksynnän.

Voit hankkia lisätienestiä toimimalla järjestyksenvalvojana eri tapahtumissa tai ravintoloissa ja leirintäalueilla.

Järjestyksenvalvojana voit tehdä koko- tai osa-aikatöitä tilanteesi mukaan

Kun olet saanut poliisiviranomaiselta hyväksynnän toimia järjestyksenvalvojana, voit tehdä työtä oman tilanteesi ja tarpeesi mukaan. Voit toimia tehtävissä esimerkiksi kesä- tai viikonlopputyönä tai ympäri vuoden eri tapahtumissa sekä ravintoloissa. Kauttamme löytyy usein työmahdollisuuksia, joissa pääset hankkimaan työkokemusta alalta.  

>>> Katso koulutuskalenteristamme tulevat koulutukset. <<<