Vartijan koulutus

Väliaikaisen vartijan koulutus (40 ot)

Väliaikaisen vartijan koulutukset järjestetään Jyväskylässä.
Koulutuksen voi suorittaa myös kokonaan etäopiskeluna Poliisihallituksen poikkeusolojen (covid-19) määräyksen mukaisesti.

Vartijan peruskoulutus kestää yhteensä 120 oppituntia, ja se on jaettu kahteen kurssiin:
1) Väliaikaisen vartijan koulutus, kesto 40 oppituntia.
2) Vartijan koulutus, kesto 80 oppituntia.
Kursseilla on jatkuva läsnäolovelvoite. Alla linkki, jossa velvoitteista tarkemmin:
Poliisihallituksen määräys vartijan peruskoulutuksen järjestämisestä

Väliaikaisen vartijan koulutuksen päätteeksi on koe, jonka läpäistyään voi hakea poliisilta hyväksyntää työskennelläkseen väliaikaisena vartija. Nykylainsäädännön mukaan väliaikaisen vartijan hyväksyntä on voimassa enintään neljä kuukautta.

Neljän kuukauden väliaikaisena vartijan työskentelyn jälkeen on suoritettava myös vartijan koulutus (80 ot), ja kurssin läpäisemisen jälkeen voi hakea poliisilta hyväksyntää vartijaksi. Vartijan koulutus 80 ot -kurssista voit lukea lisää alempaa.

Vartijan peruskoulutuksen järjestämiseen tarvitaan lainsäädännön mukaan oppilaitoksen järjestämislupa. Agmen Oy toimii Turun aikuiskoulutuskeskuksen (www.turunakk.fi) kanssa yhteistyössä keskinäisen sopimuksen puitteissa. Koulutuksen virallinen järjestäjä on siis Turun aikuiskoulutuskeskus, joka tarkastaa kokeet ja myöntää todistukset. Agmen Oy vastaa tietopuolisen opetuksen tuottamisesta.

>>> Katso koulutuskalenteristamme tulevat väliaikaisen vartijan koulutukset. <<<

Vartijan koulutus (80 ot)

Vartijan koulutukset järjestetään Jyväskylässä. Voit opiskella joko koko kurssin kontaktiopetuksessa, tai ensimmäisen viikon etäopetuksessa ja jälkimmäisen viikon kontaktiopetuksessa.

Vartijan koulutus on tarkoitettu väliaikaisen vartijan koulutuksen hyväksytysti suorittaneille henkilöille, jotka haluavat toimia vartijoina enemmän kuin neljä kuukautta.

Koulutus koostuu 80 oppitunnista teoriaa, sekä käytännön harjoitteista ja on edellytyksenä viiden vuoden vartijakortin myöntämiselle. Kurssin hyväksytysti suoritettuaan, henkilö voi anoa poliisilta hyväksyntää vartijaksi.

Vartijan koulutuksessa opitaan tarpeellisen lainsäädännön lisäksi myös vartijan toiminnan kannalta olennaisia käytännöntaitoja.

Kurssin hyväksytyn suorittamisen ehtona on hyväksytysti suoritettu näyttökoe, joka järjestetään kurssin päätteeksi.

Hinta sisältää opetuksen, materiaalin sekä tarvittavat harjoitusvarusteet.

>>> Katso koulutuskalenteristamme tulevat vartijan koulutukset. <<<