Blogi
Lelupoliiseja vai rautaisia ammattilaisia –
mitä yksityisen turvallisuusalan ohjaukselle, valvonnalle ja koulutukselle pitäisi tehdä?
Sisäisen turvallisuuden uudistaminen – tehdäänkö nyt pientä pintaremonttia vai rakenteellisia uudistuksia? Turvallisuusalalle tarvittaisiin perustavanlaatuisia muutoksia, jotta saadaan aidosti pitkäkestoisia ratkaisuja alalla esille nousseisiin haasteisiin.
Lue lisääOpettajat tarvitsevat taitoja hallita uhkaavia tilanteita
Monissa kouluissa kohdataan oppilaiden häiriökäyttäytymistä ja väkivaltaisia tilanteita, eikä opettajalla ole tarpeeksi tietämystä ja kokemusta siitä, kuinka toimia. Siksi on tärkeää, että opettajat saavat riittävästi perehdytystä ja täydennyskoulutusta kohdata näitä tilanteita.
Lue lisääTurvallisuusalan työnantaja – viisi syytä, miksi oppisopimuskoulutus kannattaa hyödyntää
Oppisopimuskoulutus avaa monia mahdollisuuksia paitsi työntekijälle myös työnantajalle. Käymme tässä blogiartikkelissa läpi viisi syytä, miksi oppisopimuskoulutusta ei yksinkertaisesti kannata jättää hyödyntämättä.
Lue lisääVastaako vartijoiden nykyinen ampuma-asekoulutus reaalimaailman haasteisiin?
Yksityinen turvallisuusala kasvaa jatkuvasti ja vartijoiden työtehtävät ovat entistä vaativampia. Myös ampuma-aseen kantaminen toimeksiannoilla on yhä useammin perusteltua. Millaisia riskejä muuttuva tilanne aiheuttaa, kun käytössä on rajallinen määrä koulutustunteja? Aihetta pohtivat vastaava hoitaja Alexander Austin ja toimitusjohtaja Janne Mönkkönen Agmenilta.
Lue lisääVaraudu ensi vuoden tapahtumiin – kouluta järjestyksenvalvojat talven aikana
Oletko järjestämässä tapahtumaa ensi kesälle? Tarvitset siis järjestyksenvalvojia. Hoidetaan koulutusasiat kuntoon jo hyvissä ajoin, niin tapahtuman lähestyessä on yksi asia vähemmän mietittävänä.
Lue lisääTurvallisuusalan koulutuspolku vei Ninan nopeasti töihin
Nina Hakkarainen on ehtinyt kolmessa vuodessa suorittaa melkeinpä kaikki turvallisuusalan koulutukset, saada töitä ja edetä kouluttajaksi. Kaikki alkoi järjestyksenvalvojan peruskurssista.
Lue lisääTurvallisuusalan työnantaja – hyödynnä oppisopimuskoulutus
Osaava ja sitoutunut henkilöstö ei ole itsestäänselvyys millään alalla, kuten ei turvallisuusalallakaan. Alalle rekrytoidaan paljon työvoimaa etenkin kesäisin, mutta ongelmana on, etteivät nämä kausityöntekijät viihdy töissä välttämättä edes koko kesää – kesän jälkeisestä ajasta puhumattakaan.
Lue lisääMihin vartija tarvitsee asetta – ampuma-ase yksityisellä turvallisuusalalla
On olemassa eriäviä mielipiteitä siitä, onko ampuma-aseen kantaminen vartijan työssä turvallisuusriski vai tarpeellinen tapa suojata itseä ja muita. Kokosimme tärkeimmät faktat aiheesta.
Lue lisääVartija – muista päivittää osaamistasi
Vartijan peruskoulutus, yhteensä 120 h, koostuu kahdesta kurssista: väliaikaisen vartijan koulutuksesta (40 h) sekä vartijan koulutuksesta (80 h). Terminologia on suoraan Poliisihallituksen määräyksestä. Koulutustunteja peruskoulutuksessa on käytössä rajallisesti, minkä vuoksi on tärkeää, että vartijana työskennellessäsi pidät huolta osaamisesi päivittämisestä.
Lue lisääVoimankäyttö vartijan ja järjestyksenvalvojan työssä vaatii tilannetajua
Vartijan ja järjestyksenvalvojan työssä on oltava tarvittaessa valmis käyttämään voimakeinoja. Milloin voimankäyttö sitten on oikeutettua tai ylipäätään järkevää? Aiheesta keskustelevat turvallisuusalan ammattilaiset Joni Hiekkataipale MH Servicestä ja Alexander Austin Agmenilta.
Lue lisää